Španija, Costa Blanca, Calpe, 9. in 10. september 2016

Zjutraj se s čolnom odpraviva v mesto, ki je vso v pričakovanju posebnega dogodka, predzadnje etape velike kolesarske dirke po Španiji Vuelte. Andrej te dirke doma redno spremlja po televiziji, tokrat bi veliki finale v neposredni bližini marine. Pade odločitev za dan počitka v tem mestu, še posebej ko v pisarni Kraljevega navtičnega kluba izveva, da bo stal enodnevni privez za Altopo 55 eur. Andrej se popolne odpravi v mesto na ogled Vuelte, jaz pa se odločim za veliko žehto. Res zelo lepo urejena marina ima namreč tudi pralnico s pralnim in sušilnim strojem in celo likalnico !

Andrej ob povratku najde navtično trgovino in se dogovori, da mu bodo zjutraj naredili povezovalne kable med novim in starim akumulatorjem. Večer je namenjen pohajanju po mestu in večerji, privoščila sva si zelo dobro paeljo. To jed je namreč potrebno vnaprej naročiti, pripravijo pa jo najmanj za dve osebi.

Naslednje jutro se navsezgodaj odpraviva na goro Ifach. Ta 332 m res markanten vrh je naravni park, poti so lepo urejene in proti vrhu tudi dobro varovane z vrvmi. Seveda nisva imela prave opreme, na pot sva se podala v tevicah. Nekaj časa je izgledalo, da bo šlo, čeprav na potrebno obutev vseskozi opozarjajo table ob poti. Pot do vrha zelo spominja na pot do Aljaževega stolpa, prav tako je polna ljudi, prepadna in zavarovana. Na zadnjem grebenu pod vrhom pa me je premagal strah in ta vrh bo prav gotovo na seznamu želja za prihodnjič. Popoldne se stemni, obeta se prva nevihta na najinem potovanju. Po kratkotrajnem grmenju so šli oblaki naprej, tudi tokrat, na 77.dan najinega potovanja, z dežjem ne bo nič.

 

Dodaj odgovor