Marina del Este – Benalmadena, torek, 6. 6. in sreda, 7.6. 2017, 46,4 NM

Prijetno jutro in prijetna plovba ob blagem vetru, ki ga je ravno dovolj, da nam glavno jadro daje stabilnost, pogon pa seveda neutrudna pentica. Odločila sva se za prečenje zaliva Malage in postanek v marini Benalmadena, ki je bila nekajkrat izbrana za najboljšo evropsko marino. Vhod v marino je slabo zaščiten, svela je zelo veliko in ob urejanju vhodnih formalnosti Altopo hudo poskakuje ob pomolu. K sreči dobiva dober privez in ob kar močnem bočnem vetru priveževa poleg jadrnice s parom iz Belgije, s katerima sva vzporedno plula skoraj ves dan.

Naslednje jutro se odločiva za dan postanka. V marini je namreč znan akvarij, vreden ogleda, pa tudi malo bolj miren delovni dan za računalnikom se bo prilegel. Ne glede na sloves, je tudi cena te marine precej ugodna , le 28 eur na dan, prejšnjo malo Marino del Este sva plačala 45 eur.

Benalmadena je pravi kolos zalivov in otokov z apartmaji, ki jih povezuje velik nakupovalni center. Pri izbiri arhitektov so se očitno odločili za šolo »Gaudijevih naslednikov«, žal je nastalo veliko kiča. Za marino je dolga obala polna velikanskih hotelov. In vsi ti gostem pridejo zvečer na sprehod v marino ! K sreči je bila najina barka na slepem pomolu in se je dalo spati.

Dodaj odgovor