Lastovo – Ubli, Jurjeva luka in Skrivena Luka, 5,6 nm, 29. in 30. julij 2020

V sredino jutro nas zbudi piskanje. In rdeča lučka akumulatorja. Res smo cel večer poslušali CD-je, pa vseeno. Sonca in motorja prejšnji dan ni manjkalo. Starejši od dveh 140 Ah akumulatorjev je star že 7 let, sporoča, da ga bo kmalu potrebno zamenjati. Upava, da zdrži do Zadra. Za pol ure poženemo motor in težava je rešena.

Po zajtrku gremo na izlet ob obali do Pasadurja. Italijani so tam zgradili 3 apartmajske zgradbe. Še so naprodaj. Ustavimo se na kavici in še na pivcu. Drugega ni. Gostje sicer so. V glavnem Madžari in Slovenci. Mimo propadajočih objektov jugo vojske, ki še čakajo na investitorja, ki bo dokončno za nas jadralce uničil Jurjevo luko, se vrnemo na barko.
Pokosimo, malo čez peto dvignemo sidro in v bonaci odplujemo v Skriveno luko. Res je skrita, vhod izdaja le rdeč svetilnik in seveda GPS. Vržemo sidro na 5 m in odveslamo v restavracijo Portorose, kjer naredijo skiperju najljubše testenine z jastogom. Večer ob dobri papi in pijači hitro mine. Po povratku na barko nam večer popestri družba mladih domačih pomorcev na sosednji barki.