Torek, 21. avgust 2018, Cefalu – Capo Gallo, 38,6 nm

Vremenska napoved kar vztraja – tudi za danes napoveduje nevihte že zgodaj popoldne. Odvežemo že ob 8.h in odplujemo proti Porticellu, ki smo ga določili kot vmesni ali morda končni cilj. Vetra ni, zato seveda motoriramo. Opoldne se pred to ribiško vasico po več neuspešnih poskusih le uspemo zasidrati na travnatem dnu za čas kosila…ki pa ga pojemo  hitro, saj se na vzhodu že pripravlja na nevihto. Odsidranje nam je vzelo kar nekaj časa, s sidrom smo se namreč zataknili v staro jekleno vrv, ki je bog ve iz katerega razloga ostala na dnu sidrišča….kakor koli, tudi midva sidranja in privezov (možni so le ob bok ribiških bark ) v tej luki na priporočava.

Odločimo se za prečenje Palermskega zaliva in privez v še 15 nm oddaljeni marini pod rtom Capo Galo. Marina Fossa Capo di Galo je majhna, umeščena pod strm hrib ob robu mesteca Mondello, ki je na nek način mestno kopališče Palerma. Je zelo čista, a zmotile so nas visoke ograje , varnostnik in hud pes čuvaj ter posebne procedure izhoda in vhoda v marino. V njej prevladujejo motorni čolni, v času našega bivanja so bile tu le tri jadrnice in dva katamarana, čez noč pa sta bili obljudeni le dve plovili.. čudno. Je p zelo čista, osebje je prijazno, ni pa tudi prav poceni, za privez smo dali 70 eur.

Pred večerjo smo se na hitro sprehodili po bližnjem mestecu, tudi hiše med marino in centrom mesta so bile vse obdane z visokimi ograjami… menda je tako povsod v palermskem zalivu. Na barko smo se vrnili zgodaj, ob devetih, pred napovedanim dežjem. Ob pol desetih se je pošteno ulilo in deževalo vse do treh zjutraj.