Četrtek, 13.9.2018, Punta Braccetto – Marina di Ragusa, 6,1 nm

Najin zadnji – letos 90. dan jadranja je bil zgodnji premik iz sidrišča v končno Marino di Ragusa. Včeraj zvečer sva namreč jadrnico presidrala prej bližje obali in tik pod klife na vsega 3 metre globine. S tem sva se sicer izognila swell-u, a skiper je bolj slabo spal in z enim ušesom vseskozi poslušal sidrni alarm…ne vem, kaj je bi bilo bolje.

Vplutje v Marino di Ragusa zahteva posebno proceduro, Javiti se je potrebno po radiu in počakati marinerote, ki te pospremijo na rezerviran privez. Altopu so sprva namenili zadnje mesto na enem od notranjih pomolov, a se zaradi prepletenih muringov tu nismo mogli privezati. Nato so naju premaknili bolj noter, kar je super, saj bova bolj zaščitena pred vetrovi.

Prvi vtisi so dobri, predvsem je osebje zelo prijazno. Sanitarije in ostali objekti marine so res zelo daleč – 500 m od osrednjega pomola, a to sva vedela vnaprej iz dnevnikov Marka Murna, je pa osrednji pomol zelo širok in bo tu lahko oprati in sušiti jadra. V marini je nekaj lokalov, upava, da bodo odprti tudi pozimi. To marino sva izbrala tudi zato, ker naj bi bila tu čez zimo prijazna skupnost jadralcev. Dali so nama ključe klubskih prostorov, bova videla. Trenutno je marina še precej prazna, res pa je, da jadralci, ki živijo na barkah, v teh jesenskih mesecih še plujejo…