Četrtek in petek, 16. in 17.avgust 2018, marina Capo d Orlando

Marina d’Orlando ima dokaj dobro oskrbljeno navtično trgovino. Kar je dobro, saj sva bila v njen kar štirikrat. Andrej je zamenjal najprej predfilter, potem še filter goriva in odzračil sistema Za dovod goriva. Okoli 15.h je vse nared za poskus vžiga motorja, uporabi mala cako iz interneta – motor vžgeš z ročico za plin na 90%. Vžge od prve, dela lepo in enakomerno. Še čiščenje kaluže in tuširanje kapitana – mehanika, potem sledi zaslužena večerja.

Odločiva se, da bova ostala tu še en dan, ob plačilu pa naju prijazna receptorka obvesti, da sva lahko tretji dan tu gratis !!! Ponudba, ki jo velja izkoristiti.

Do mesta Capo d΄ Orlando je štiri kilometra, marina ima posebno taksistko, ki za vožnjo računa 2 eur po osebi. Odločiva se, da bova pot do tja prepešačila, vodi namreč tik ob obali in je zelo prijetna. Po dveh letih je to prvi ponovni stik s Sicilijo in to v turistično najbolj razvitem delu obale. Pot naju vodi ob dolgi plaži, celo neposredno ob rtu in svetilniku je velik nanos peska z malim jezercem… Mesto je polno gostov, prevladujejo Italijani. Dolgo izbirava gostilno za večerjo in se nato odločiva za družinsko »Oštarijo«, ki jo še vedno trdno vodita že močno priletna gospodarja- on za blagajno on izhodu iz kuhinje in šanka nadzoruje, kaj vse gre ven, gospa pa pobira plačila, strežejo in kuhajo seveda mladi.

Jutri pa naprej proti Cefaluju. Vreme bodo še naprej zaznamovale popoldanske in večerne nevihte.