Torek do petek, 10. -13.7.2018, Camping Baia Saraceno, Palau

Hiške v kampu so kopija starih belih srednjeveških hiš arabskih Saracenov – v njih je le postelja in miza iz improvizirana zidana omara. Kamp je sicer lepo urejen, osebje pa izjemno prijazno – očitno gre za družinsko vodeno podjetje, kamp ima predvsem stalne goste. Sanitarije so zelo lepe in izjemno čiste, plaža zelo lepa, imajo trgovino in prijazen bar s televizijo – kar je v času zaključka SP v nogometu zelo pomembno. Imajo tudi zelo dobro restavracijo in včeraj smo imeli prijetno rojstnodnevno večerjo avtorice tega dnevnika.

…a seveda vse je podrejeno temu, kaj se dogaja z Altopom. Andrej od pešači dvakrat na dan do delavnice. Izkaže se, da se ni pokvaril propeler in tudi menjalnik ne, pokvaril se je nekakšen vstajnik – amortizer v motorju, kjer so odpovedali gumijasti vložki. Popravilo bo zahtevnejše in tudi precej dražje, v tem kampu bomo vsaj še do petka.

V petek ob 16.h pridemo v škver po Altopo. Ob 17.h je res v vodi. Izplujemo in se spet vrnemo, ker ne dela števec obratov motorja. Andrej u mojstrom nekaj čara s kabli in ob 18.h spet izplujemo. Števec obratov dela samo prvih 500 m in spet crkne. Dovolj nam je vsega. Gremo na sidro pred Palau, potrebno je namreč znova napolniti hladilnik preden se odpravimo proti Korziki.