Ponedeljek, 2.7.2018, Olbia – Cala Volpe, 17,4 nm

Naše štirinajst dnevno skupno jadranje je bilo seveda treba začeti najprej z veliko uvodno nabavo živil. Blizu našega priveza je velika trgovina z živili in to nalogo je ženski del posadke ob pomoči Klemna odlično opravil. Med tem je Dušan skiperja potegnil na jambor, razmere so bile namreč zelo ugodne. Zamenjal je nekaj vrvi in na novo uredil levi del vrvi na orglicah.

Ob pol dvanajstih smo se končno odvezali in se najprej napotili na najbližjo bencinsko črpalko, napolnili smo tanke z nafto in rezervoarje z vodo. Nato pa Costi Smeraldi naproti !!! Najprej je bilo seveda treba izpluti iz dolgega in ozkega plovnega dela zaliva Olbie ter ob tem preživeti zelo tesno prehitevanje velike trajekta, ljubkovalno poimenovanega Moby Dick. Skiper je držal za krmilo, mi pa smo seveda veselo škljocali…nastalo je nekaj prav zanimivih posnetkov.

Vetra sprva ni bilo, šele proti koncu današnje trase je potegnil NE z močjo 10 do 14 vozlov, tako da so novi navdušeni jadralci vsaj dobro prezračili jadra.

Sidramo na dobro znanem sidrišču, le da je bilo tokrat skoraj prazno. Tudi v znamenitih Vilah na obli ni bilo kaj prida življenja, celo Mick-a Jagger-ja ni bilo doma. Je pa bilo morje še vedno smaragdno zeleno in zaliv lep kot vedno….