Porto di Pula – Cagliari, 11.8. in 12.8.; 21 NM

Dan imamo menjavo posadke, Tina in Aco pozno ponoči odletita domov, že zgodaj popoldne pa priletita Janja in Maja. Kljub temu smo si 21 milj razdalje do marine Sant Elmo pustili za današnje dopoldne ter Tini in Acu omogočili še en lep večer na sidru in jutranje kopanje v lepem zalivu. Napoved je 10 do 15 vozlov vetra v orco, takoj ko pridemo izven rta piha do 25 vozlov direktno v kljun. Altopo pogumno jezdi valove in med orcanjem preko zaliva, polnega zasidranih tankerjev, ribiških bark in drugih plovil po štirih urah zelo športnega jadranja privežemo v marini. Tu nas že čakajo, vedo tudi, da se dogovarjamo za zimski privez. Prijazen prvi vtis o osebju, tudi marina je lepo urejena, le razdalja do mesta je malo večja. A pešačenje je zdravo pravijo….

Proti večeru se vsi skupaj odpravimo na ogled mesta in za večerjo izberemo prijazen lokal v starem delu. Solidna večerja za sprejemljivo ceno, a mesto bo potrebno še raziskati.

Sobotno dopoldne je namenjeno ladijskemu gospodinjstvu: pranju, nakupovanju in podobnim opravilom. Po jutranji bonaci veter počasi narašča in ko je sredi kosila zmanjkalo plina, pade odločitev, da izplujemo naslednji dan. Vetromer je izmeril največjo hitrost vetra 28 vozlov.