Portixeddu – Carloforte, 6.8.; 19,3 NM

Po jutranjem kopanju se odpravimo na izlet na obalo – iz zaliva, kjer je plaža z drobnimi črnimi kamni vodi v naselje lesena pot in vabi med ljudi. Simpatično malo apartmajsko naselje in nova degustacija mirta, vsak je drugačen in vedno boljši (mirto je tipični liker Sardinije, ki ga delajo iz mirte).

Pred izplutjem obisk obalne straže, le prijazna kontrola dokumentov, očitno jih je spet premagala radovednost zaradi naše zastave. V 2 minutah imajo vse poslikano, Španci so potrebovali pol ure, da so vse prepisali v svoje obrazce!!

Ko odsidramo takoj potegne veter 15-20 vozlov v polkrme, jadramo le z genovo. Kasneje se okrepi na 30 vozlov, mi pa skrajšamo jadro in še vedno leti 7 in več. V luko Carloforte vplujemo s 33 vozli bočnega vetra. Prijazni marineri marine Sifredi nam pridejo naproti in pomagajo, da pristanemo brez težav. To se nam je zgodilo že drugič v drugi marini na Sardiniji. Je to tu t.i. dobra praksa ? Malo počitka, potem ogled mesta in zaslužena večerja. Za konec partija taroka. Sanjski dan s prijatelji.