Mallorca, marina El Arenal – Calla porto Welis, 29. avgust 2016

Današnji zajtrk smo si privoščili v klubski restavraciji marine in se po njem odpravili v nakupe hrane. Andrej je že včeraj preveril, kje je hipermarket Mercadone, ki jo pozna še iz Španije in s katero imava odlične izkušnje že iz Menorce. Ta je bil še večji in še bolje založen, predvsem ribarnica. Nakupili smo hrane in jedače za tri dni in na blagajni ugotovili, da kljub dvema nakupovalnimi vozičkoma in štirim parom rok ne bomo uspeli spraviti vse robe do barke. Blagajničarka nam je takoj poklicala taksi, prevoz do marine nas je stal 9 eur. Vsa hrana in pijača pa 168 eurov, v tem je kar nekaj buteljk vina, meso za eno kosilo in za dve kosili ribe….pa še vse drugo. Cene v teh trgovinah so res zmerne, nekatere stvari, zlasti sadje in zelenjava ter ribe, so precej cenejše kot pri nas.

Preobljudeni zaliv okoli glavnega mesta Palme smo si ogledali z morja in bolj od daleč. S prijaznimi 10 vozli bočnega vetra smo ga v bistvu prečili do 16 milj oddaljenega zaliva Calla Porto Wellis, ki leži na JZ rtu otoka.

Sidramo na 7 metrih tik pred zelo slikovito jamo, ki si jo je bilo seveda treba takoj ogledati. Res najdemo nekaj vklesanih oltarjev v živo skalo, sicer pa je jama zapuščene in precej zanemarjena. Kasneje na internetu preberemo zanimivo zgodbo o mornarjih, ki so e vanjo zatekli, potem , ko jim je veter na bližnjih klifih razbil barko. Oltarje so beneški mornarji postavili v čast svoje rešitve, vendar so danes v bližnji cerkvi, v jami pa le še ostanki. Je pa menda pred jamo potopljena tudi feničanska barka in res so tam sidrali potapljači. Večer nam je popestril vedno močnejši svel, dvakrat smo presidrali, a ni bilo nič bolje.

Dodaj odgovor