Mallorca, Cala Caracol – marina El Arenal, 28. avgust 2016

Noč na sidru je bila mirna, tudi vrvenje na plaži je počasi zastalo. Iz opazovanja lučk ponoči, predvsem pa ob zgodnji jutranji kavi na palubi sva opazila, da je na plaži prenočevalo kar nekaj popotnikov. Tudi Mallorca ima (podobno kot Menorca) okoli in okoli otoka ob obali speljane pohodniške poti, včasih so tik na klifi in jih opaziš po lepih ograjah. Počasi sva dvignila sidro, k sreči brez težav. Andrej je namreč med jutranjim plavanjem opazil, da se je veriga ponoči med vrtenjem kar lepo zapletla med skale.

Z vetrom v krmo odmotorirava proti današnjemu cilju – poiskati morava privez v eni od marin čim bližje letališču, pridružili se nam bosta prijateljici Janja in Maja. Med plovbo spet zapoje mlinček na ribiški palici, ujela sva lepo skušo. Najin prvi cilj je bila marina v mestecu Al Arenal, na vzhodnem obrobju zaliva Palme de Mallorca, je najbližja letališču. Poskušava jih priklicati po radiu, a se ne oglašajo. Pred marino vidiva veliko množico malih jadrnic, od optimistov , do jadrnic olimpijskih razredov, očitno imajo veliko regato. Andrej je kljub temu vplul v prepolno marino , nikjer nobenega marinerota. Nato pa vpraša na bencinski črpalki in iz sence se pojavi prijazen možak ter naju priveže na edini prosti privez na pontonu za prehodne goste tik ob črpalki. In gre preveriti v pisarno, če ni morda tudi ta rezerviran….Andrej pa za njim. Ponovno se izkaže, da lepa beseda (v španščini) lepo mesto najde in privez je za eno noč najin. Marina je v lasti lokalnega jadralnega kluba , ki ima očitno dolgo tradicijo, regata, ki je ta dan potekala, je bila že 54. zapored. Cena je bila zelo zmerna (za Mallorco ), 82 eurov, dobila sva posebno darilo kot nova gosta in da kozarca penine. Tudi to je španski turizem.

Večerni sprehod po mestu je bil kratek, ker ni bilo kaj videti: dolga plaža in dolga vrta hotelov ob plaži, v prvi ulici ob morju trgovina do trgovine, na cesti pa predvsem nemški goste in presenetljivo veliko ruskih. Več časa sva posvetila urejanju barke in pripravi dobrodošlice za najini gostji. Prišli sta malo po polnoči, s taksijem, direktno iz 7 km oddaljenega letališča.

Dodaj odgovor