Menorca, marina Mahon – Zaliv Teulera, 19. avgust 2016

Današnji dan je bil deloven, vstala sva zgodaj in v kokpitu našla vrečko s svežim kruhom ! Pozornost marine , ki se je ne spomniva od nikjer drugod ! Andrej se je podal na pohod po navtičnih trgovinah in bil ob povratku zadovoljen, saj je dobil večino potrebnih stvari. Le cena peljarja za Baleare je bila visoka, 60 eur ! Po malici se nato še skupaj podava v nakupe hrane v velik center Mercadone. Cene so kar občutno nižje od naših, izbira pa neprimerno večja. Na blagajni so nama nato še prijazno naročili taksi, ki naju je odpeljal nazaj v marino. Tudi to je španski turizem !

Sredi popoldneva sva odvezala in se odpravila le proti 4 milje oddaljenem edinem sidrišču v zalivu Mahon, imenuje se Cala Teulera. Leži med otokom Isla Lazaret in polotokom La Mola, na katerem je ogromna stara kasarna kraljice Isabelle. Počasi sva plula ob obali zaliva in občudovala vile, očitno je to predel, kjer stanujejo zelo premožni ljudje.

Večer je minil ob použitju zadnjih kulinaričnih presežkov ujete tune in načrtovanju poti po Balearih. Prebirava literaturo o Menorci in upam, da bova imela kak prost dan, da bova lahko šla tudi na ogled notranjosti.

Dodaj odgovor