Capri – Ischia , 26. julij 2016

Po neprespani noči se že ob 7.h odločiva, da se premakneva iz južne luke na privez v severno, v Veliki Porto. Obkroživa dobro polovico otoka in res je bilo kaj videti: prepadne stene, neverjetne vile na še bolj neverjetnih mestih, zanimive jame v stenah. Capri je res poseben biser med otoki v Sredozemlju. Ob gostem prometu vplujeva v luko, a prostega mesta za privez ni bilo nikjer. Nekaj časa nato iščeva mesto na sidrišču, pa ga tudi tu ni, razen seveda na globinah 50 m plus, pa še tu je polno velikih jaht.

Za danes popoldne je napovedan močnejši veter, zato se odločiva, da greva naprej do Ischie, do nje je 18 milj. Capri bo počakal do naslednje priložnosti. Vredno ga je obiskati, a meseca maja ali oktobra.

Veva, da bo na Ischii situacija podobna kot na Capriju. In res, za kosilo vrževa sidro v južnem zalivu pred znamenitim Castello-m, komaj najdeva prostor. Napoved glede vetra je bila tokrat kar točna, izza vzhodnega rta naju je pričakal severozahodnik s 15 vozli, v sunkih pa čez 20. A tokrat sva se odločila za mirno noč v marini. In to kar v glavni, Porto di Ischia. Po kilometrih obale, polne hotelov in zahtevnem vplutju v zaliv starega mesta, kjer neprenehoma vozijo trajekti in hitre potniške ladje, naju v mestni marini pričaka prijazen marinero in prosto mesto.

Dodaj odgovor