St. Maria di Leuca –Galipoli , 3. Julij 2016

Po mirni noči na sidru se za dve uri privežemo v mestni marini in odpravimo vsak po svojih nakupih: ženski del posadke v ribarnico in špecerijo, moški pa v tehnično navtično trgovino. Prijetno preseneti ribarnica, kjer precej priletna trgovka prodaja nočni ulov lokalnih ribičev. Ponudba je majhna , a vse ribe so naprej pripravljene za določen način priprave: fileji na nabodalih, panirani fileji , mešanica   za brodet …. Nedeljsko dopoldne preživimo na sidru nekaj milj zahodno od mesta, upajoč, da bo vsaj popoldne kaj vetra. Žal temu ni bilo tako, plovbo ovira tudi kar močan protitok (0,8 vozla).

V Galipoliju privežemo v Blue Salento marini, prej se seveda najavimo na kanalu 9. Privez stane 100 uer, a imajo prvi teden julija 30 % promocijski popust. Danes so naredili le 31 milj.

Za ogled mesta Galipoli si namenimo naslednje dopoldne, saj se bomo na prečenje Tarantskega morja odpravili po kosilu. Mesto je res lepo, polno cerkva in lepo urejenih stavb. Pa seveda trgovin z najrazličnejšo ponudbo, po kateri segajo turisti… Pohajanje zaključimo na ribiški tržnici, kjer poleg nakupa rib tudi kosimo…. Za 8 eur po osebi nam kar tam spečejo 1,5 kg različnih sveže ulovljenih rib in zraven postrežejo še z domačim vinom. Odlično , zabavni sinjor Cosimo ! Toplo te priporočamo. Seveda smo zavili tudi v lokalno enoteko, saj je bilo tipična vina te regije treba preizkusiti. Zaradi načrtovane dolge plovbe bodo buteljke vin Primitivo in Salenta počakale boljšo priliko kar v ladijski vinski kleti.

Dodaj odgovor