Torek, 28. avgust 2018, Egadski otoki, otok Favignana – Trapani, 13,4 nm

Še zadnje dopoldne na barki za Janjo in Majo, ki ga izkoristimo za plavanje in dobro kosilo – špagete v vongolami. Zgodaj popoldne v prijaznem SZ odjadramo do Trapanija, nekaj težav nam povzroča le močan nasprotni tok.

Luka Trapani je resna stvar, po radiu se je potrebno napovedati in sporočiti kam pluješ. Tokrat smo imeli tudi mi vnaprej rezervirano marino, odločili smo se za Marino Arturo Stabile. Prijazen marinero nam pomaga privezati barko in nam vse razloži, nato nas pride pozdraviti še lastnik marine – sam gospod Arturo Stabile. Gospod ki ima že krepko čez osemdeset in je oče marinera, ki nas je sprejel. V recepciji je seveda snaha in ta poskrbi za vse, od prevozov do pranja, lahko si naročimo celo catering na barko….v tako družinsko vodeni marini še nismo bili, ampak to je Sicilija.

Večer je bil namenjen potepu po starem delu Trapanija in zadnji skupni večerji. Mesto je lepo urejeno, polno znamenitosti in turistov, živahnih lokalov, videti je, da se marsikaj dogaja. Prijazna uslužbenka v lokalnem turističnem uradu nam vse razloži in nas založi s kartami ter prospekti.