Sobota, 4.avgust 2018, Agripoli – rt Polinuro, 34 nm

Moja žehta se še suši, a kljub temu se odločiva za predčasen odhod iz priveza, nova vremenska napoved namreč obeta močnejšo nevihto nad Azziarollijem, kamor sva namenjena danes. Najprej motorirava, kasneje pa jadrava z osmimi vozli vetra v pol krme. Andrej previdno izbere kurz precej daleč od obale, nad katero se nevarno temni. Okoli štirih prijadrava do Azziarollija, a prav tam divja nevihta, zato jadrava naprej. Dobro miljo oddaljena od obale imava lep pogled na nevihto s strelami in grmenjem. Ko se počasi unese, potegne izpod oblakov severnik z do 22 vozli vetra, pravočasno zvijeva genovo in počakava, da piš mine. Nato pa počasi ponovno do današnjega cilja – sidrišča ob rtu Palinuro, ponovno točke, ki jo je v svojih dnevnikih priporočil Marko Murn.

Danes za seboj vlečeva dve panuli, veliko kot običajno in malo, ki jo je iz galebjega peresa naredil David. Prav na to ujameva prvo ribo letos – malo palamidico. Nekaj zatem zapoje še velika panula in na krov potegneva dvo kilogramsko lokardo. No končno, upam da se naju ta sreča še nekaj časa drži. Seveda se takoj lotim dela, najprej iz najboljših delov fileja naredim tatarca, ostalo ribo pa shranim za jutrišnje kosilo.

Za rtom se prikaže prelepo sidrišče. In na njem jadrnica s slovensko zastavo, po treh letih prvič srečava slovenske jadralce ! Mirjam in Tomaž se zvečer pripeljeta na obisk in prijazen klepet sledi dolgo v noč…