Arbatax – Cala Luna,17.8.; 20, 8 NM

Proti jutru nas prebudi škrebljanje dežja, hitro zapremo vsa okna in ko končamo, preneha deževati !!! Že drugič to poletje !

Ženski del posadke se navsezgodaj odpravi v mesarijo in ribarnico, Andrej pa se loti stikov na alternatorju. V ribarnici, s katero upravlja domača ribiška zadruga, smo poleg rib dobile tudi preiskušene recepte, v mesariji pa nas je prijazen prodajalec založil z svežim mesom, ki bi moral zadostovati vsaj za nekaj dni. Ta etapa najinega jadranja je namreč ponovno zelo kulinarično obarvana, Janja izvrstno kuha, Andrej in Maj pa sta dobra jedca…

Prvi del plovbe prejadramo, drugi del pa premotoriramo in občudujemo klife ter prelepe male plaže. Zasidramo pred Calo Luno, po najinem mnenju najlepšo v tem delu vzhodne sardinijske obale. Seveda je bila mnogo bolj obljudena kot lani, ko smo bili tu v začetku avgusta. A kot vedno, malo po šesti uri se kot race v vrsti s sidrišča odpravijo vse motornjače, s plaže pa izginejo kopalci in senčniki. Ostane le »čuvar plaže«, ki skrbno prebrana mivko, in nekaj jadrnic na sidrišču.